Vissza a cikkekhez

Hogyan ápolja a problémás bőrt?

A problémás és pattanásos bőr jelei

Leggyakrabban a pattanásos bőr serdülőkorban jelentkezik, de tovább is megmaradhat. Ennek oka többnyire a menstruáció vagy a terhesség alatti ingadozó hormonszint. A bőrproblémák legtöbbször az arcon, vállakon, háton és a mellkason jelentkeznek, mert ezeken a területeken termelődik több faggyú.

A pattanásos bőr mindennapos ápolása

A pattanásos bőrön általában 2 ellentétes hatás jelentkezik. Egyfelől a bőr zsíros és fényes a felszínen megjelenő többlet faggyútól, másfelől pedig a nem megfelelő ápolók és kezelések hatására gyakran száraz, vízhiányos és esetleg hámlik is.
Közepes vagy erős pattanásos bőr esetén orvosi vagy bőrgyógyászati szakértői tanácsokra is szükség lehet, míg az enyhe panaszokat gyógyszerek nélkül is kezelni lehet. Ilyenkor fontos a mindennapos tisztítás, tonizálás és hidratálás. A látható eredmények gyakran időigényesek, ezért fontos hozzájuk a türelem.

A problémás és pattanásos bőr ápolását szolgáló kozmetikumok széles választéka kapható a drogériákban. Ezek elsősorban arctisztító gélekből, tonikokból, micellás vizekből és hidratáló krémekből állnak, amelyeket az arc, a mellkas, a vállak és a hát problémás területeire kell felvinni. Ezeken kívül pedig léteznek a pattanásokat elfedő termékek is, például a DD krémek, amelyek mattítják is a bőrt.

Érzékeny bőr esetén használjon hipoallergén kozmetikumokat, amelyeket kifejezetten az érzékeny és bőrhibákkal rendelkező bőrre fejlesztettek ki. Ne használjon túl sok vizet vagy túl magas alkoholtartalmú tonikot, mert ezek kiszáríthatják a bőrt.

Komentáře

Lehet, hogy érdekel

A bőr kipirosodása
Kipirosodott bőr

A bőr kipirosodása

Hogyan hidratálja és táplálja helyesen a bőrét?
Hidratálás és táplálás

Hogyan hidratálja és táplálja helyesen a bőrét?

Hogyan tisztítsa helyesen a bőrét?
Tisztítás

Hogyan tisztítsa helyesen a bőrét?

Töltse ki a bőrtesztet!

Töltse ki a tesztet, hogy megtudja, mely termékek megfelelők Ön számára

Töltse ki a tesztet

Mixa tanácsok

Tekintse meg online tanácsadásunkat, hogy megtalálhassa a választ problémájára.
tanácsot kap
Vessen egy pillantást az Instagram oldalunkra
Mutasd Instagramon
Vásároljon Mixa termékeket a kiválasztott üzletekben