Vissza a cikkekhez

Hogyan hidratálja és táplálja helyesen a bőrét?

Az érzékeny bőr számára a legmegterhelőbb évszakok a tél és a nyár. Télen a bőr elsősorban a kiszáradástól, a feszüléstől vagy a viszketéstől szenved. Nyáron pedig hajlamosabb a nap által okozott irritációkra és vízhiányosságra. Télen és nyáron is érdemes néhány szabályt betartani a bőrminőség és -táplálás érdekében. Ezek közül az egyik legfontosabb egy minőségi hidratáló krém használata.

Fontos a megfelelő folyadékbevitel!

A szervezet hidratálása az egyik legalapvetőbb követelménye a gyönyörű bőrnek. A víz kulcsfontosságú a méreganyagok kiürítéséhez és a hidratáláshoz, ami nélkül a bőr fakó megjelenésű lehet. A rendszeres folyadékbevitel biztosítja a bőr hidratálását és a kiszáradás esélyének csökkentését.

Megfelelő étrend

Az omega-3 zsírsavakban gazdag étrend segít csökkenteni a bőrsejtek vízvesztését és segít megőrizni a bőr friss és üde megjelenését. Ezek megtalálhatóak például a lazacban, tonhalban, olívaolajban, a dióban, a mandulában vagy az avokádóban. Ezekkel ellentétben pedig a magas só- vagy cukortartalmú ételek szárítják a bőrt és a téli időjárással kombinálva sokat ártanak a bőrnek. Ezért csökkentse a gyorséttermi ételek fogyasztását és ne feledjen el minden nap felvinni egy minőségi, száraz bőrre való hidratáló krémet!

Komentáře

Lehet, hogy érdekel

Hogyan ápolja a száraz és érzékeny bőrt?
Száraz és érzékeny bőr

Hogyan ápolja a száraz és érzékeny bőrt?

Hogyan tisztítsa helyesen a bőrét?
Tisztítás

Hogyan tisztítsa helyesen a bőrét?

A bőr kipirosodása
Kipirosodott bőr

A bőr kipirosodása

Töltse ki a bőrtesztet!

Töltse ki a tesztet, hogy megtudja, mely termékek megfelelők Ön számára

Töltse ki a tesztet
Vessen egy pillantást az Instagram oldalunkra
Mutasd Instagramon
Vásároljon Mixa termékeket a kiválasztott üzletekben