Vissza a cikkekhez

A kisbabák érzékeny bőre

A kisbabák érzékeny bőrének ápolásának szabályai

A kisbabák bőre sokkal érzékenyebb a külső hatásokra, mint a felnőttek bőre. Gyakrabban szárad ki és válik irritálttá. A gyermekek bőrére különleges bőrápolási szabályok érvényesek. Ezek betartása, javíthat a száraz és érzékeny bőr állapotán. A szabályok közül a legfontosabbak:

A higiénia

A kisbabáknak szánt, megfelelő fürdető használata, különösen száraz bőr esetén (néha elegendő csak egyes részeket letörölgetni és a következő napon megfürdetni a kicsiket). A víz, főként a sok ásványi anyagot tartalmazó víz, felsértheti a bőr érzékeny védőrétegét. Használjon szappant tartalmazó termékeket, elsősorban olyat, amely tudja pótolni a bőrből hiányzó lipideket! Megfelelőek lehetnek továbbá az olajok és a habzó olajok is. A fürdővíznek nem szabad túl melegnek lennie (32C-nál többnek), mert a meleg víz jobban szárítja a bőrt. A fürdetés ne tartson túl sokáig, elegendő a körülbelül 10 perces fürdő. A törülközés pedig legyen egészen kíméletes, hogy ne irritálja a baba bőrét.

A kisbabáknak szánt kozmetikumok

Ne használjon púdert vagy parfümöt! A bőr rendszeres hidratálása stabilizálja és erősíti a bőr védőrétegét és megnyugtatja a viszkető érzést – kifejezetten ajánlott fürdetés után vagy száraz időben. Ne használjon alkoholt tartalmazó termékeket. A kisbabáknak szánt kozmetikumoknak megfelelően kell hidratálniuk és tartalmazniuk kell alapvető lipideket, mint az omega-6 zsírsavak vagy vitaminok. Külön figyelmet kell fordítani a kíméletes felvitelre, amely nem irritálja a bőrt.

Komentáře

Lehet, hogy érdekel

A bőr kipirosodása
Kipirosodott bőr

A bőr kipirosodása

Hogyan hidratálja és táplálja helyesen a bőrét?
Hidratálás és táplálás

Hogyan hidratálja és táplálja helyesen a bőrét?

Hogyan tisztítsa helyesen a bőrét?
Tisztítás

Hogyan tisztítsa helyesen a bőrét?

Töltse ki a bőrtesztet!

Töltse ki a tesztet, hogy megtudja, mely termékek megfelelők Ön számára

Töltse ki a tesztet

Mixa tanácsok

Tekintse meg online tanácsadásunkat, hogy megtalálhassa a választ problémájára.
tanácsot kap
Vessen egy pillantást az Instagram oldalunkra
Mutasd Instagramon
Vásároljon Mixa termékeket a kiválasztott üzletekben